Handla i butiker med Afterpay

När du handlar i Afterpay butiker erbjuds du som kund ett antal olika betallösningar att välja mellan. Afterpay används av många olika sidor online och är ett tryggt och säkert betalsätt för dig. Du kan välja mellan att betala med faktura, att delbetala ditt köp eller att betala direkt med kort. Du kan också välja att göra en direktbetalning via din bank.

LISTA BUTIKER MED AFTERPAY

Handla online med Afterpay

När du handlar i Afterpay butiker kan du välja att betala ditt köp med en gång. Detta gör du antingen via din internetbank eller genom att betala med ditt kort. Om du tycker att det känns olustigt att skriva ut din kortinformation på nätet så kan du självklart välja att betala ditt köp med faktura. Om du väljer fakturaköp kan du antingen betala hela skulden innan förfallodatumet eller så kan du välja att delbetala ditt köp. Afterpay erbjuder också ett konto-alternativ. När du delbetalar med konto måste du betala minst 10 % av din skuld varje månad.

Handla på faktura med Afterpay

När du väljer att betala med faktura i Afterpay butiker så har du 14 dagar på dig att betala den. Du kan också välja att dela upp din betalning. Afterpay erbjuder två olika delbetalningsalternativ som de kallar för Flex och Flix. Med flex-betalning betalar du så mycket som du har möjlighet till, men minst 50 kronor per faktura. Uppläggningskostnaden är 0 kronor, men en aviseringsavgift på 29 kronor kommer på din faktura varje månad. Med flix-betalning väljer du som kund hur många månader du vill dela upp din betalning på. Du kan välja att dela upp betalningen mellan 3-36 månader. På delbetalningar upp till 6 månader är räntan 0 %. Du betalar dock en uppläggningsavgift på mellan 95-295 kronor. Om du väljer att betala på längre tid, till exempel 12-36 månader så ligger räntan på 9,95 %.

Fakta om Afterpay

Afterpay är än så länge en ganska liten aktör på den svenska marknaden när det kommer till betallösningar. Afterpay ingår dock i den mycket större koncernen Arvato Financial Solutions. Företaget bakom Afterpay finns i mer än 40 länder världen över. Afterpay marknadsför sig som det moderna och flexibla sättet att betala online. Troligtvis kommer du att få se ännu mer av Afterpay längre fram, då företaget försöker få ännu fler e-handlare att bli Afterpay butiker.

Sammanfattning av Afterpay

Afterpay är en relativt ny aktör på den svenska marknaden. Än så länge så är de ganska små och okända, vilket kan göra att du som kund inte känner dig bekväm med att handla i Afterpay butiker. Trots detta så erbjuder de bra betallösningar och de framstår som ett företag i framkant när det kommer till flexibla betaltjänster inom e-handel.