Handla utan kreditupplysning

Att handla på faktura utan kreditupplysning idag kan vara svårt. De flesta kreditbolagen som finns på marknaden idag uppger att de gör någon kreditprövning när du ansöker om att betala på faktura. Alla kreditbolag har sina egna regler gällande kreditprövningar. Vissa uppger att de kanske gör en prövning men att det inte är säkert. Andra gör med säkerhet en kreditupplysning innan köp på faktura oftast när det handlar om större summor och köp.Men för vissa bolag spelar det ingen roll om summan på fakturan är stor eller liten eller under hur lång tid du kommer betala av den, de kommer ändå göra en kreditupplysning på dig. Men vill du verkligen handla utan att det görs en kreditupplysning på dig kan du använda dig av två olika sätt, nämligen postförskott eller genom lån.

Handla utan kreditupplysning – Via lån

Det första alternativet för dig som inte vill ha en kreditupplysning gjord på dig är att handla med lån. Här tar du alltså ett lån hos en långivare för att kunna göra köpet. Det finns långivare idag som godkänner personer med ansedd lägre kreditvärdighet. Att ta ett lån för att handla kan fördröja köpet med nån eller några dagar eftersom lånet behöver godkännas innan du kan genomföra ditt köp. Det här alternativt passar dig som vill använda fakturan för att kunna handla på kredit, inte för att du hellre får hem varorna innan du utför betalningen. Viktigt att tänka på här är att inte ta lån för varor du inte kan betala tillbaka under ett senare tillfälle, exempelvis i slutet av månaden eller månaden efter. Eftersom du inte handlar på faktura behöver kreditbolagen inte göra en kreditupplysning.

Handla på faktura utan kreditupplysning –  möjligt via postförskott

Alternativ två för dig om du vill undvika att kreditbolag gör en kreditupplysning på dig är postförskott. Det här alternativet är ett bra val om anledningen till att du vill handla på faktura är att du vill få hem varorna innan du betalar. Postförskott fungerar på så sätt att du får varorna du beställt skickade till ditt närmsta postombud. Hos postombudet får du sedan betala för varorna och den eventuella frakten. På så sätt behöver inte kreditbolagen göra en kreditupplysning på dig. Idag finns postförskott hos de flesta större butikerna online. Vill du handla hos en mindre butik online kan det vara svårare att använda sig av postförskott. Det finns sidor på nätet som listat online butiker som erbjuder postförskott som betalningsalternativ. Annars kan du alltid kontakta butiken och fråga vilka betalningsmetoder som erbjuds.