Handla mot postförskott

Postförskott är en tjänst från posten, som innebär att du som kund betalar för din vara först innan utlämning. Det finns flera fördelar med att handla med postförskott. Du slipper problem med att en förbetald vara tagit slut innan leverans. Dessutom behöver du inte lägga ut dina kontouppgifter till sidor om du känner dig osäker. Här hittar du lätt butiker med postförskott.

LISTA BUTIKER MED POSTFÖRSKOTT

Så här handlar du med postförskott

Att handla i butiker med postförskott är lika enkelt som att utföra ett köp med vilket betalsätt som helst. Dessutom är postförskott ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill betala i förskott. Du går in på önskad nätbutik med postförskott och väljer dina varor precis som vanligt och när det kommer till betalsätt väljer du postförskott. Då betalar du för dina varor i samband med utlämningen. Posten eller ombudet tar betalt för varan och redovisar beloppet sen till avsändaren. Ett bra tillfälle att använda sig av postförskott är vid leverans av större varor, som oftast är dyra.

Köp med faktura

Du kan också välja att betala dina varor från butiker med postförskott med faktura. Då är det vissa villkor du måste uppfylla som en kreditprövning för att företaget ska kunna vara säker på att få betalt. Dessutom finns det alltid en kreditgräns som inte får överstigas. Betalningen bör alltid ske i god tid innan förfallodatum passerat det brukar innebära att du måste betala din faktura 14-30 dagar från fakturadatum. Därför är det extra viktigt att du hämtar ditt paket så snabbt du kan eftersom fakturan ligger i paketet. En fakturaavgift om mellan 20-40 kronor tillkommer på din faktura. Om inte du betalar din faktura i tid debiteras en påminnelseavgift på 60 kronor och då får du oftast ett erbjudande om delbetalning. Köp med faktura är ett bra alternativ när du till exempel köper skor eller kläder som du vill prova först.

Posten – postförskott

Posten i nuvarande form PostNord bildades 2009, men långt innan det hade Posten lång erfarenhet av att hantera paket och brev. Postverket som det hette från början uppkom redan 1636 och första gången postförskott infördes i Sverige var 1866. Nu är det givetvis helt andra digitala tider men butiker med postförskott är fortfarande vanligt och antalet ökar. Postförskott är fortfarande ett vanligt betalsätt. Dessutom samarbetar PostNord med många ombud, därför kan du handla mat och hämta dina paket samtidigt.

Sammanfattning postförskott

Sammantaget får man ändå säga att trots att postförskott funnits så länge så är det fortfarande högst aktuellt. Dessutom ökar butiker med postförskott hela tiden. Att använda postförskott är fördelaktigt i många fall som till exempel om du köper kläder, skor eller möbler. Ett säkert och bra alternativ till dig som inte vill dela dina kontouppgifter.