Fördelar med att handla hos webbutiker med egen faktura

Ibland behöver du dela upp betalningen från en onlineshop av olika anledningar. De allra flesta hemsidor erbjuder avbetalning via ett externt företag. Dock finns det ett flertal fördelar att handla hos butiker med egen faktura du kan dela upp i flera mindre betalningar. Läs vidare för att få reda på vilket alternativ som är bäst för just dig.

Hur det går till

Att dela upp betalningen har blivit något vanligt och inte något som uppfattas som negativt. På grund av att kunder efterfrågar delbetalning har många sidor online skapat sin egen avbetalningsplan. Butiker med egen faktura erbjuder oftast bättre villkor än till exempel Klarna. När du ska utföra betalningen kommer det oftast ett alternativ om att dela upp betalningen. Genom att välja det alternativet och följa instruktionerna kan du enkelt dela upp din betalning. De allra flesta onlinebutiker har en väldigt lätt procedur som i princip alla kan förstå.

Läs alltid igenom villkoren

Alla olika butiker online har sina egna villkor, dock liknar de varandra. Du måste självklart ha fyllt 18 år, inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden samt att du måste ha en fast lön. En del butiker online kräver att du måste tjäna en viss summa per år men inte alla. Vanligtvis betalas fakturan automatiskt via det konto du uppger. I vissa fall kan det dock vara så att du aktivt måste utföra betalningen varje månad, även om det är ovanligt. Butiker med egen faktura erbjuder olika förfallotider beroende på hur mycket du spenderar på ditt inköp. Det allra vanligaste är 3-6 månaders förfallotid även om det kan variera kraftigt. När det gäller avgifter är det väldigt vanligt med 0% ränta. I dessa fall bör du vara extra uppmärksam på eventuella avgifter som kan var väldigt höga.

Butiker med egen faktura

Idag är det vanligt att butiker väljer att erbjuda en egen faktura och det finns flera välkända varumärken som erbjuder det. När det kommer till butiker med egen faktura har de skapat sina egna villkor gällande avbetalning. Det är även vanligt att du får en längre avbetalningstid här samt att butikerna använder sig utav sin egen kreditbedömning. Att butikerna använder sig av sin egen kreditbedömning innebär fortfarande att du behöver gör betalningarna i tid för att slippa räntekostnader och påminnelseavgifter.

Sammanfattning av butiker med egen faktura

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det finns både för – och nackdelar med att handla hos butiker med egen faktura. Men att det i grund och botten i princip gäller samma regler för egen fakturering från butikerna som för fakturering från de större faktureringsbolagen på marknaden. Läs noga igenom villkoren för innan du bestämmer dig för att handla på faktura.