Så kan du enkelt beställa och handla på nätet

Har du betalningsanmärkningar som gör det krångligt att shoppa eller gillar du att betala på faktura, då finns det fler alternativ för dig. Du kan shoppa enkelt och smidigt genom att handla på faktura utan klarna. Det finns sätt att kringgå klarna och samtidigt få en bra shoppingupplevelse. Det finns butiker och sidor på nätet som erbjuder andra betalningsmetoder som du kan använda dig av.

Handla på faktura

Att handla på faktura är både säkert och smidigt. Fakturering är fortfarande en aktuell och uppskattad betalningsmetod. Den största fördelen är att du inte behöver betala ditt köp på en gång utan kan betala efter att du fått dina produkter. På så sätt kan du i lugn och ro gå igenom fakturan och försäkra dig om att allting stämmer. Dessutom behöver du inte lämna ut känsliga kontouppgifter, vilket kan vara ett plus. Har du betalningsanmärkningar hos exempelvis klarna, kan du fortfarande handla på faktura utan klarna eftersom det lyckligtvis finns andra faktureringsföretag du kan vända dig till.

Andra villkor

Att handla på faktura har som sagt stora fördelar. Har du en ren betalningshistorik kan du handla hos butiker med egen faktura. Det är även viktigt att poängtera att det finns vissa villkor du måste uppfylla. Vill du handla på faktura utan klarna måste du först och främst hitta en butik som erbjuder andra betalningsmetoder. Därefter väljer du faktura som betalningssätt och om du vill ha fakturan på mejl eller post. Du får ett dokument med alla relevanta uppgifter såsom information om produkter, belopp och förfallodatum. Vanligtvis har du 30 dagar på dig att betala och det kan förekomma en månadsavgift eller ränta om du väljer att delbetala. Du är själv ansvarig att betala i tid annars kan ditt ärende skickas till inkasso eller kronofogden. Detta kan innebära många extra avgifter och betalningsanmärkningar. Annars är fakturering oftast en tjänst som inte har några extra utgifter bara du sköter din betalning.

Med eller utan klarna

Klarna är ett av marknadens populäraste faktureringsföretag och är närvarande på många av de största sidorna på nätet. Fördelen med klarna är att de tillhandahåller delbetalning vilket kan vara praktiskt. Företaget kan ibland vara relativt restriktiva när det kommer till att godkänna köp på faktura, speciellt om du misskött en betalning hos dem. Det finns dock andra alternativ och faktureringsföretag du kan använda dig av. Du kan på så sätt även handla på faktura utan klarna.

Sammanfattning handla på faktura

Även om klarna är en smidig och bra betalningsmetod är det inte det enda alternativet. Eftersom det finns en rad olika liknande faktureringsbolag kan du enkelt bli godkänd och få igenom fakturering även om du har anmärkningar sedan förr. Därför är det bra att det finns andra anpassningsbara alternativ såsom att handla på faktura utan klarna.